Zet jouw bedrijf in de spotlights: 5 Oscar-observaties

Ja fans, deze filmliefhebber hecht ook waarde aan zijn nachtrust. Daarom stond ik niet om 2u op om live naar de Oscaruitreiking te kijken. Maar vanochtend keek ik de uitzending terug. Ik moest nog een artikel schrijven, de show stond aan als behang. Fraai behang wel, qua galajurk en pak. Maar goed, ik had geen idee wie er zou winnen. Ik had bewust het nieuws ontweken. Bewust offline dus. Als ik van tevoren de uitslag zou weten, zou de spanning eraf zijn.
En ja, natuurlijk is Hollywood klatergoud. En ja natuurlijk is het een feestje waarbij Hollywood zichzelf feliciteert. Maar… ik zag een aantal zaken die van nut kunnen zijn voor jouw website. Graag deel ik deze vijf observaties met jullie.

Wees niet overcompleet . Ook bij deze uitreiking was er iemand die zo ongeveer zijn hele vrienden- en kennissenkring bedankte. Niet doen, dat duurt te lang. Ik ben zijn naam kwijt, heb ook geen zin om te zoeken wie het was. Maar als iemand weet wie de man met boodschappenbriefje was, dan hoor ik het graag.
Vertel het verhaal van jouw product/dienst … Regisseur Spike Lee won een Oscar voor BlacKkKlansman. Aan de hand van een familieverhaal lichtte hij toe waarom zijn film belangrijk was.
…en houd het luchtig . Hij maakte er geen droevig, loodzwaar verhaal van.
Een pakkende slogan helpt. In het Engels wordt het woord period ook gebruikt voor ‘menstruatieperiode’. Het woord period betekent ook ‘punt’ (aan het einde van een zin). Period: end of sentence laat dan aan duidelijkheid niets te wensen over. De film won dit jaar de Oscar voor beste documentaire en ging - hoe verrassend - over menstruatie.
Humor maakt je nog menselijker . Er wordt al serieus genoeg gedaan op deze wereld. De Britse Olivia Colman (The Favourite) won de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ze aanvaardde die met een heerlijk chaotische speech. Een speech ook die in lijn lag met haar rol als geestelijk onevenwichtige koningin Anne. Of zoals een andere Brit (Shakespeare) zou schrijven: Though this be madness, yet there is method in it.

Dat waren zo vijf observaties. Ik zou er nog meer aan kunnen toevoegen. Dat BlacKkKlansman beste film had moeten worden en níet Green Book bijvoorbeeld. Dat er wel erg veel aandacht was voor Black Panther. Alleen: wat heeft jouw zaak daaraan? Precies. Daarom houd ik er nu maar mee op. Succes, laat me weten wat je ervan vindt! 

O en heeft jouw bedrijf een goede (script)schrijver nodig? Neem snel contact met me op.  « terug naar overzicht
: Owen van Oers
: 25 februari 2019
: oscars oscar schrijven teksten tekstschrijven