Blog

Agge mar leut et, geen alaaf
vrijdag 01 maart 2019 |

Ook al ben je geen carnavalsvierder zoals ik, dan nog ontkom je niet aan carnaval. Tot woensdag ligt een groot deel van zuid-Nederland plat. De reclamewereld speelt er goed op in, nietwaar Bavaria met Sjef Carnaval? Maar mogelijk heb jij ook (online) ..
Lees verder

Zet jouw bedrijf in de spotlights: 5 Oscar-observaties
maandag 25 februari 2019 |

Ja fans, deze filmliefhebber hecht ook waarde aan zijn nachtrust. Daarom stond ik niet om 2u op om live naar de Oscaruitreiking te kijken. Maar vanochtend keek ik de uitzending terug. Ik moest nog een artikel schrijven, de show stond aan als behang. ..
Lees verder

O o o, Owens online onzichtbaarheid
vrijdag 22 februari 2019 |

De afgelopen weken heb ik het mezelf vaak horen verkondigen. “Zorg dat je het verhaal van jouw product of dienst ook goed online vertelt. Beantwoord in jouw stukken (potentiële) klantvragen”. Dan geef je ‘toegevoegde waarde’ – om er maar e ..
Lees verder

Wat vind jij van jouw voornaam?
dinsdag 14 augustus 2018 |

Steeds meer Nederlanders haten hun voornaam kopte Metro (10-08-2018). In 2017 werd er 576 keer gevraagd om een naamsverandering, in 2015 was dat 503 keer. Dat blijkt uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak. Ik ben tevreden met mijn voornaam; vind ..
Lees verder

Het troebele water van De Eeuwige Bron
vrijdag 10 augustus 2018 |

'Howard Roark laughed. He stood naked at the edge of a cliff. The lake lay fair below him. A frozen explosion of granite burst in flight to the sky over motionless water. The water seemed immovable, the stone – flowing. The stone had the stillness ..
Lees verder

Groots en meeslepend luieren
woensdag 08 augustus 2018 |

‘Waarom komen ze samen, wanneer ze zo denken? Waarom drukken ze elkaar zo stevig de hand? Nooit hoor je een oprechte lach, zie je een schijn van sympathie! Iedereen is op hogere rangen en titels uit. “Die of die is bij mij geweest, ik heb die of ..
Lees verder

Vijf tips tegen de blauwalg (in jouw tekst)
vrijdag 03 augustus 2018 |

Ja het is warm. En ja, je kunt het beste veel drinken en uit de zon blijven. Of verkoeling zoeken aan een meertje of plas. Helaas rukt met deze temperatuur de blauwalg op. Als deze bacterie groeit, drijft die als een blauwe of groene laag op water. D ..
Lees verder

Zeven tips voor een relaxte vakantie
dinsdag 10 juli 2018 |

Ben of ken jij iemand die binnenkort op vakantie gaat? En bestaat de kans dat de vakantiebestemming wel, maar de vakantiestemming niet wordt bereikt? Dan zijn deze zeven tips nuttig:Zet je afwezigheidsassistent/out of office-reply aan.Wil je mensen l ..
Lees verder

België wint vanavond
vrijdag 06 juli 2018 |

Vanavond Brazilië - België (aftrap 20u). Het is de tweede kwartfinale op het WK voetbal 2018. Een ding is zeker: België wint. In huize-Van Oers dan. En van Nederland, niet van Brazilië. SporzaDe wedstrijd bekijk ik namelijk op Sporza, zoals ..
Lees verder

Dat was een nare, ijskoude douche in de ochtend
woensdag 27 juni 2018 |

Dat was schrikken. Ik had mijn buikspierkwartier voltooid (CR7, move over ), wilde me opfrissen voordat ik achter de laptop plaatsnam. En een koude douche is daar bij uitstek geschikt voor. Een minuut moest haalbaar zijn. Maar nee. Na twintig seco ..
Lees verder

9 tips zodat jij schrijft als The Owen
donderdag 21 juni 2018 |

Wandelen. Ik doe het graag, zeker als ik te veel ‘in mijn hoofd’ zit. De afgelopen dagen was dat het geval. Ik dacht na over mijn website en over nieuwe content, in het bijzonder een blog. Daarom had ik een wandeling van Den Haag Centraal Station ..
Lees verder

Offertes schrijven kun je leren
donderdag 31 mei 2018 |

Een van de eerste offertes die ik stuurde was de naam offerte onwaardig. Een in elkaar geflanst WhatsAppje, daarin een prijs zonder de btw te vermelden. Algemene voorwaarden? Eeeh even vergeten… Kortom: prutswerk. Het oogde onverzorgd, maar de klan ..
Lees verder